Din cauza faptului că nu prezintă o simptomatologie clară în stadii incipiente, bolile neurologice sunt dificil de identificat în absența unor investigații de specialitate, motiv pentru care controalele medicale periodice sunt obligatorii. Prezintă-te la medicul specialist cel puțin o dată pe an și de fiecare dată când te confrunți cu semne sau senzații de disconfort în așa fel încât să poți beneficia de o schemă de tratament cât mai ușoară și eficientă. Programează un RMN la cap în cadrul clinicii Eminescu 100 și beneficiază de profesionalism la efectuarea procedurilor și în interpretarea datelor!
Ce este RMN-ul?
RMN-ul sau Rezonanța Magnetică Nucleară reprezintă o investigație de înaltă precizie, non-invazivă și neiradiantă, utilizată în medicina modernă pentru diagnosticarea, monitorizarea leziunilor cerebrale și pentru evaluarea efectelor soluțiilor de tratament abordate. Se folosește de un câmp magnetic de înaltă rezonanță și de unde electromagnetice pentru a genera imagini 3D ale structurilor interne pentru ca medicul să poată depista cu ușurință orice modificare anormală, de la tumori, la leziuni milimetrice.
Tot ce trebuie să știi despre RMN-ul cerebral
RMN-ul la cap se folosește pentru a diagnostica o gamă largă de probleme neurologice, datorită faptului că prin aceste investigații se poate obține o reconstrucție fidelă a creierului în așa fel încât medicul să examineze în detaliu suprafața acestuia pentru a identifica eventuali factori de risc și a stabili un diagnostic concret.
Când se recomandă
Fiind cea mai complexă metodă de evaluare a funcțiilor creierului, RMN-ul se recomandă în momentul în care nu se poate stabili un diagnostic clar din cauza informațiilor limitate ce pot fi obținute prin alte metode. Cu alte cuvinte, datorită tehnologiei de ultimă generație utilizate, cu ajutorul acestei soluții se pot observa cele mai mici modificări structurale sau funcționale de la nivelul creierului pe care medicul le va asocia cu o afecțiune concretă în vederea stabilirii unui diagnostic.
Ce tipuri de afecțiuni pot fi depistate
Există numeroase patologii cerebrale care pot fi identificate cu ajutorul RMN-ului, de la tulburări circulatorii și accidente vasculare cerebrale, tumori cerebrale, boli degenerative și demielinizante, la inflamații ale creierului, fiecare dintre acestea determinând semne specifice care pot fi identificate cu ușurință pe imaginea 3D generată.
Tipuri de RMN cerebral
În funcție de suspiciunile semnalate de medic, se poate opta pentru RMN nativ sau RMN cu substanță de contrast. Cel din urmă oferă un nivel mai ridicat de precizie și o calitate mai mare a imaginii, însă prezintă contraindicații în cazul pacienților care urmează tratamente medicamentoase. În cazul acestora, se optează pentru RMN nativ pentru ca substanța de contrast să nu cauzeze reacții adverse care pot pune în pericol starea lor.
Cum se desfășoară
La fel ca oricare altă formă de RMN, și cel cerebral constă în expunerea pacientului la un aparat de mari dimensiuni care colectează timp de 30-60 de minute informații despre situația creierului. După finalizarea acestei examinări, pacientul va mai fi ținut sub monitorizare timp de două ore pentru a evita reacțiile neprevăzute.
Programează-te online pentru un RMN la Eminescu 100
În loc să pierzi săptămâni pe listele de așteptare ale altor clinici, completează formularul online pus la dispoziție de Eminescu 100 și programează o investigație la data și ora stabilite de tine. Prezintă la recepție biletul de trimitere din partea medicului specialist și beneficiază de decontare CNAS pentru ca aceste proceduri să nu reprezinte un efort financiar.
Combate suspiciunile și îngrijorarea cu ajutorul unor metode eficiente și sigure de diagnostic la Eminescu 100! Programează-te pentru un RMN cerebral și descoperă cauza problemelor cu care te confrunți pentru a o putea trata eficient și a începe să te bucuri din nou de viață!